Om oss
English
Historie
Meritter
Aktiviteter
Bli medlem!
NGC Butikken
Lenker
Medlems-siden

 
 

 

.

 

 

 

 

Velkommen til en reise i tid!    

 

Nordenfieldske Grenader Compagnie (NGC) er en åpen forening for historie interesserte og eventyrlystne mennesker! NGC har Norsk kulturmilitærhistorie som fokus. Foreningen gjenskaper tiden rundt 1808 og søker å levendegjøre og informere om livet i de Dansk-Norske militær avdelingene på den tiden. Vi er en åpen forening, og ønsker nye medlemmer velkommen! Se egen side for nærmere info!


Bildet over er fra Livgardens exerceerplass i Kongens have i København, hvor vi 200 år etter forsvarte byen mot angrep fra engelskmennene!

Reenactment (på norske å gjenskape) er kanskje litt ukjent i Norge, men er en stor aktivitet i resten av Europa. Det gjenskapes alle mulige tids-perioder, fra romere til helt opp til vår tid, men Napoleonstiden med sine fargesprakende uniformer er nok en av de mest populære periodene. Gjennom felles arrangementer/leire  stiftes vennskap på tvers av alle grenser og gamle konflikter, og bidrar til større forståelse og respekt for historien.

 

Syntes du at dette ser interessant og morsomt ut? Nordenfieldske Grenader Compagnie trenger flere medlemmer! Trommeslagere, Fløytespillere, Soldater, Civile Herrer og Damer. Dette er også en hobby for hele familien! Vi stiller ingen andre krav for å delta, enn at du skal trives sammen med oss slik at du har lyst til å delta i vår aktivitet. Det finnes helt sikkert en tidsriktig rolle som også DU kan fylle i denne foreningen. Er du i tvil? Ikke nøl, men ta kontakt og slå av en uforpliktende prat, detaljer finner du på vår kontakt side

 

Disclaimer

Design og layout:
Erik Ryen